Public Sector Day by Sarastia
Yleisötilaisuuksista annettujen ohjeistuksien myötä Public Sector Day -verkkosummit on päätetty siirtää maaliskuulta syksyyn.

Ohjelma syksyllä 2020
(ilmoitamme uuden ajan myöhemmin)

Klo 9.00
Järjestelmäkaaoksesta hyötyyn – ICT-hankinnat julkisella sektorilla

Apotti Oy:n toimitusjohtaja Hannu Välimäki, Jämsän tietohallintopäällikkö Heli Helminen sekä Accenturen johtava konsultti Aapo Koski ovat kokeneet ja nähneet ICT-maailmassa paljon.Keskustelussa käydään konkretian kautta läpi julkisen sektorin ICT-hankintoja ja hankintojen onnistumisen edellytyksiä. Mitä vaatimuksia ICT:lle ja hankintaprosessille tuovat Suomessa maakunnalliset erot ja tarpeet. Onko niin, että moni jul­ki­nen it-jär­jes­tel­mä on van­hen­tu­nut jo käyt­töön tul­les­saan. Keskustelijoilta kysytään ratkaisuja kun haasteina ovat mm. yhteensopimattomat järjestelmät, isot päivitys- ja vaihtokustannukset sekä kilpailutuksien pitkät kestot.

Klo 9.45
Avec Sarastia: eCraft Oy
eCraft Oy:n Principal Consultant Kirsi Louhelainen ja Sarastia Oy:n liiketoimintapäällikkö Jani Mård käyvät läpi, millaista säästöpotentiaalia ja liiketoimintahyötyä automatisoitavissa olevat prosessit tuovat kuntasektorille. Sarastia ja eCraft toteuttavat parhaillaan kehitysprojektia, jossa koneoppimista hyödynnetään ostolaskujen kierrätyksen automatisoinnissa. Tavoitteena on mullistaa kuntakentän ostolaskujen käsittely vähentämällä radikaalisti siihen käytettyä aikaa.

Klo 10.00
Robotiikan ja tekoälyn aikaansaamat muutokset työelämässä

Most Digital Oy:n toimitusjohtaja Olli Ainasvuori, Sarastia Rekry Oy:n toimitusjohtaja Jaana Jantola sekä Riihimäen kaupungin sivistysjohtaja Esa Santakallio keskustelevat tekoälyn vaikutuksista työn tekemiseen. Ainasvuori luotsaa kasvuyritystä, joka on toteuttanut lukuisia robottihankkeita yksityisellä ja julkisella sektorilla. Sote-alan vaikuttajaksi valittu Jantola on nähnyt miten robotit ja tekoäly ovat muuttaneet sote-kentän työskentelyä ja miten työntekijät ovat reagoineet. Santakallio on raivannut opettajana ja viranhaltijana päämäärätietoisesti tietä Riihimäelle, jotta se voisi kehittyä robotiikan opetuksen kärkikaupungiksi.
Kysymme, millaista muutosta vaaditaan ihmisiltä digitalisaation ja tekoälyn lisääntyessä? Millaisia mahdollisuuksia digitalisaatio tuo yksittäisen työntekijän näkökulmasta? Onko jopa mahdollista, että työn taakka kevenee ja stressitaso laskee kun virheiden mahdollisuus automatiikan vuoksi pienenee.

Klo 10.45

Mitä syntyy kun palkka- ja tiedolla johtamisen järjestelmä rakennetaan kuntasektorin tarpeisiin?

Case: Sarastia365 HR ja BI

Klo 11.00
Kuntajohtaminen kriisissä – onko näin ja mitä teemme asialle?

Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen, Perlacon Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Laesterä sekä Lopen entinen kunnanjohtaja Karoliina Frank keskustelevat johtamisesta ja erityisesti kuntakentän johtamisesta. Kysymme, onko kuntajohtaminen kriisissä ja jos on, miten se näkyy arjen johtamisessa. Miten onnistua ja mikä auttaa onnistumisessa? Mikä tekee kuntajohtamisesta niin erityisen haasteellista?

Public Sector Day 2020 kumppanina eCraft

eCraft on IT- ja konsultointipalveluihin keskittynyt asiantuntijayritys, jonka palvelut kattavat toiminnanohjauksen, asiakkuudenhallinnan, analytiikan ja raportoinnin sekä sovelluskehityksen ja infrapalvelut. Päätyömme on asiakkaidemme liiketoiminnan kilpailukyvyn vahvistaminen. eCraftilla työskentelee 300 asiantuntijaa, joiden osaamisessa yhdistyy asiakasymmärrys, uusin teknologia ja dataosaaminen. eCraft on osa kansainvälistä Fellowmind-konsernia, joka toimii Hollannissa, Saksassa, Ruotsissa ja Suomessa 1000 asiantuntijan voimin. Lue lisää: www.ecraft.com

Aapo Koski: ”Tietojärjestelmiä pitää lähteä ostamaan rohkeasti palveluna ja pieninä kokonaisuuksina – mikä vaatii merkittäviä toimintatapojen muutoksia yhtälailla tilaajaorganisaatioiden kuin toimittajienkin osalta.”

Jaana Jantola: Robotiikan ja tekoälyn hyödyntäminen edellyttää prosessien ja asiakastarpeiden tuntemista ja rohkeutta nähdä se, mikä voisi olla mahdollista.

Kirsi Louhelainen: Monet tärkeät tukitoiminnot kuten taloushallinto tulevat lähivuosina tehostumaan ja hyötymään merkittävästi teknologian, kuten tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan tarjoamista mahdollisuuksista.

Karoliina Frank: ”Maailma ja sen ohessa kuntien arki muuttuu – kuntajohtaminen on nyt ennen kaikkea muutoksen johtamista.”

Olli Ainasvuori: Jos teet töitä kuin robotti, se vie työsi — On parempi olla tekemässä vääjäämätöntä muutosta kuin olla sen kohteena.

Heli Helminen: Julkishallinnon hankintaprosessia (hankintalaki) tulisi huomattavasti keventää, jotta hankintojen tekeminen olisi nopeampaa ja ketterämpää. Asiakkaalla pitäisi myös olla oikeus valita se aidosti sopivin vaihtoehto. Julkisissa hankinnoissa tulisi olla sama vapaus kuin yritysmaailmassa.

Eero Laesterä: Kuntien toimintoja pitäisi ohjata tällä hetkellä vielä tiukemmin talouden kaidalla tiellä – kunnan pitäisi oikeasti ja todemmin tunnistaa asemansa ja sen mukaan sopeuttaa ja samalla kehittää. Johtaminen tähän vaikuttaa – operatiivinen ja poliittinen.

Puhujat

Peter Nyman

PSD:n virallinen ankkuri

Public Sector Dayn luottoankkurina toimii journalisti, uutisankkuri ja viestintäammattilainen Peter Nyman. Peter on tuttu kasvo edellisvuoden PSD:stä sekä MTV:n uutisista, Uutisvuodon juontajana kuin myöhäisillan keskusteluohjelmastaan. PSD-ankkurina Peter haastaa vieraamme yhdessä kehittämään kunta-alaa.

Aapo Koski

johtava konsultti, Accenture Oy

Aapo Koski työskentelee johtavana konsulttina Accenturella, pääasiassa puolustus- ja turvallisuustoimialalla. Koskella on takanaan yli 20 vuotta pitkä työura ohjelmistojen ja tietojärjestelmien määrittelyn, toteutuksen, testauksen ja käyttöönoton parissa. Koski on väitellyt Helsingin yliopistosta tietojenkäsittelytieteestä. Väitöstyön aiheena oli kriittisten tietojärjestelmien hankinta, erityisesti julkisten organisaatioiden toimesta.

Heli Helminen

tietohallintopäällikkö, Jämsän kaupunki

Heli Helminen on ollut Jämsän kaupungin tietohallintopäällikkö vuodesta 2011 ja hänellä on useiden vuosien kokemus ICT-alasta yrittäjänä, kouluttajana ja vakuutusalalta. Helminen oli mukana Pirkanmaan ja Keski-Suomen Sote- ja maakuntauudistuksen ICT-työryhmissä. Koulutukseltaan Helminen on filosofian maisteri ja yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja asuu Vilppulassa.

Olli Ainasvuori

toimitusjohtaja, MOST Digital Oy

Olli Ainasvuori on luotsannut viimeiset neljä vuotta menestyksellä yhtiökumppaneidensa kanssa perustamaansa yritystä MOST Digital Oy:ta, joka tuottaa robotti- ja koneälyratkaisuja eri toimialoille. Ainasvuori toimi viisi vuotta Taitoa Oy:n (fuusioitui KuntaPron kanssa Sarastiaksi) kehitys- ja toimitusjohtajana saaden aikaan vahvaa kasvua ja kuntakentän luottamusta. Ainasvuori on taustaltaan tilintarkastaja ja hän on vätänyt pitkään johdon konsultointia tehnyttä Audiapro Oy:tä.

Minna Karhunen

toimitusjohtaja, Kuntaliitto

Minna Karhunen on toiminut Kuntaliiton toimitusjohtajana maaliskuusta 2019 alkaen. Hän on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Työurallaan hän on toiminut mm. toimittajana, kaupunginjohtajana ja aluehallintoviraston ylijohtajana. Karhunen valittiin aikanaan kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä vain 23-vuotiaana. Eduskunnan hän jätti kahden kauden jälkeen. Karhusen pitkää kunta-alan tuntemusta ja johtamiskokemusta on vahvistanut myös roolit valtuuston ja hallituksen johdossa Hyvinkäällä.

Kirsi Louhelainen

Principal Consultant, eCraft Oy

Kirsi Louhelainen auttaa yrityksiä kehittämään liiketoimintaansa teknologian, datan ja tekoälyn avulla eCraftilla.  Hän on kiinnostunut erityisesti teknologian mahdollistamasta toimintamallien muutoksesta työelämän murroksessa. Tätä ennen hän on vastannut teknologiajohtajana tekoälykehityksestä Bravedo-yhteisössä (ent. Barona Group). Louhelaisella on laaja kokemus erilaisten teknologiaympäristöjen suunnittelemisesta ja kehittämisestä muun muassa startupeille, vakuutusyhtiöille ja pankeille. Hän on toiminut ohjelmistokehittäjänä, arkkitehtinä sekä erilaisissa johtotehtävissä.

Karoliina Frank

yrittäjä (Lopen ent. kunnanjohtaja)

Karoliina Frank on toiminut johtajana sekä julkisella että yksityisellä. Vuosina 2018-2019 Frank toimi hämeenlinnalaisen bussiyhtiö Vekka Liikenteen toimitusjohtajana ja valmisteli isoa yritysfuusiota. Lopen kunnanjohtajana hän oli vuosina 2010–2017. Frank on tarkastellut johtamista myös yrittäjyyden näkökulmasta toimien mm. Elinvoimaa Hämeeseen ry:n puheenjohtajana ja omistamansa bed & breakfast -yrityksen kautta.

Jaana Jantola

toimitusjohtaja, Sarastia Rekry Oy

Jaana Jantola on toiminut Sarastia Rekryn toimitusjohtajana vuodesta 2008 ja ollut kasvattamassa yritystä sen menestykseen. Jantola on aktiivinen sotealan keskustelija ja hänet valittiin viime vuonna Mediuutisten julkaiseman terveysalan sadan vaikuttajan listalle. Aikaisemmin Jantola on toiminut mm. Valkeakosken aikuiskoulutuskeskuksen rehtorina ja hän asuu Vesilahdella.

Eero Laesterä

hallituksen puheenjohtaja, Perlacon Oy (nyk. FCG-Perlacon)

Eero Laesterä Perlacon Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä kokenut ja arvostettu kuntatuntija ja julkisen sektorin konsultti. Laesterä on hallintotieteiden tohtori ja sosionomi. Hänen väitöskirjansa käsitteli finanssiriskejä Suomen kunnissa. Laesterä on tullut julkisuudessa tunnetuksi kuntaliitosselvitysten selvitysmiehenä ja kuntatalouden asiantuntijana. Kunta-alan tuntemusta syventää käytännön kokemus valtuutettuna Pälkäneellä vuodesta 2005 ja mm. Pälkäneen kunnanhallituksen puheenjohtajuus vuodesta 2013 alkaen.

Public Sector Day 2020 puhujat

Hannu Välimäki

toimitusjohtaja, Apotti Oy

Hannu Välimäki luotsaa Apotti Oy:n toimitusjohtajana tällä hetkellä ehkä Suomen haastavinta järjestelmähanketta. Apotissa HUS:lle ja joukolle Uudenmaan kaupunkeja rakennetaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhteinen tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmä. Vaativalla hankkeella on vahva tavoite, mutta isoja muutoksia ei tehdä ilman kritiikkiä. Välimäki on työskennellyt aikaisemmin kansainvälisissä tehtävissä mm. Itella Oyj:ssä, BasWarella, ICL:llä ja Nokialla sekä konsulttina. Välimäki on valmistunut Tampereen yliopistosta ja on kotoisin Parkanosta.

Tero Karinti

asiakkuusjohtaja, Sarastia Oy

Tero Karintilla on pitkä tausta yrityselämän ja kuntataustaisten yhtiöiden johtotehtävissä. Sarastia Oy:n asiakkuusjohtajana toimiva Tero vastaa yhtiön 250 omistajan asiakaskokemuksesta, kuntatoimijoiden strategisten tarpeiden tukemisesta Sarastian palveluilla sekä yhtiön asiakaspalvelusta ja markkinointiviestinnästä. Siviilissä Tero tunnetaan intohimoisena jalkapallon ystävänä ja varmimmin hänet tapaakin vapaa-ajalla kentän laidalta tai jalkapalloseuran kehittämistehtävistä.

Yhteistyössä